Nintendo heeft Wii U's over

Stefan Walthie (StefanW)

Nintendo kan binnenkort een kofferbakverkoop gaan houden met Wii U's. Vandaag heeft het bedrijf namelijk haar jaarcijfers bekendgemaakt over het fiscale jaar 2013, wat loopt tot en met 31 maart 2014, en hieruit komt naar voren dat ze iets minder consoles hebben verkocht dan verwacht.

Waar Nintendo aan het begin van het boekjaar nog heel stellig een verwachting neerlegde van negen miljoen verkochte Wii U's is dit in het laatste kwartaal al naar beneden bijgesteld naar 2,8 miljoen  stuks. Uiteindelijk is zelfs dit getal niet gehaald. Nintendo heeft het boekjaar afgesloten met slechts 2,7 miljoen verkochte Wii U's.

Deze verkoopcijfers gaan samen met een operationeel verlies voor het bedrijf van bijna 329 miljoen euro. Het fiscale boekjaar 2012 werd ook al met verlies afgesloten. Nintendo toonde toen een operationeel verlies van bijna 258 miljoen euro.

Nintendo is er van overtuigd dat zij het komend fiscale jaar weer met winst afsluiten. Zij verwachten hiervoor 3,6 miljoen Wii U's te verkopen. Het bedrijf lijkt ook veel te verwachten van de releases van Wii U-games Mario Kart 8 en Super Smash Bros.