M. Jansen: "De ranglijst liegt niet"

Jeffrey

FC Twente-trainer Michel Jansen hoopt volgend seizoen een nieuwe stap in de goede richting te zetten. De coach kon zijn teleurstelling na de 2-2 tegen PEC Zwolle niet verkroppen voor de camera's van FOX Sports. "Over deze wedstrijd ben ik niet erg tevreden. Het was erg slordig, met name aan de bal. Dat was eigenlijk de hele wedstrijd zo, al kregen we nog voldoende kansen. Maar gezien het hele duel een prima uitslag en iedereen blij."

Jansen had verwacht dat Twente na de laatste wedstrijd van het seizoen een hogere notering zou kennen. De Tukkers moeten het doen met directe plaatsing voor de voorronde van de Europa League. "Er had dit seizoen meer ingezeten", vindt de oefenmeester. "Maar goed, de ranglijst liegt niet en je koopt er niets voor om terug te kijken waar we steken hebben laten vallen."

De 34-jarige Peter Wisgerhof werd in het duel met PEC uitgezwaaid. De verdediger vertrekt na zes jaar bij Twente. "Peter is heel belangrijk geweest voor Twente. Dat merk je ook aan de reactie van de supporters. Hij heeft dit afscheid dan ook meer dan verdiend."

Het zal Jansen niets verbazen als ook Dusan Tadic uit Enschede vertrekt. "Voor ons is het te hopen dat hij blijft, maar je moet wel reeël blijven. Dusan Tadic is gewoon een hele goede voetballer en ik kan me niet voorstellen dat er geen belangstelling is van clubs uit de grote Europese competities."