[NBA] Veelbesproken Clippers ronde verder

Peterselieman

Los Angeles Clippers heeft de tweede ronde van de play-offs bereikt. De door eigenaar Donald Sterling in opspraak geraakte basketclub uit de NBA won voor eigen publiek het beslissende zevende duel tegen Golden State Warriors met 126-121. De Clippers hadden vier spelers met meer dan twintig punten, van wie Blake Griffin met 24 het productiefst was. De 33 punten van Warriors-guard Stephen Curry mochten niet baten.

Het doorgaan van de Clippers is een welkom succes in lastige tijden. De club uit Los Angeles raakte in opspraak vanwege racistische uitslagen van Sterling. De 80-jarige Amerikaan kreeg een levenslange schorsing en moet mogelijk ook gedwongen zijn club in de verkoop doen. Het is overigens pas de derde keer in 38 jaar dat de Clippers een play-offronde overleven.

In de volgende ronde wacht Oklahoma City Thunder, dat eveneens zaterdag voor eigen publiek het beslissende zevende duel tegen Memphis Grizzlies wist te winnen. Het werd 120-109. Kevin Durant en Russell Westbrook eisten hoofdrollen op met respectievelijk 33 en 27 punten. Laatstgenoemde tekende ook voor een triple-double.

Ook Indiana Pacers won zijn serie tegen Atlanta Hawks met 4-3. De zevende wedstrijd werd met 92-80 gewonnen, waardoor nu een ontmoeting met Washington Wizards werd afgedwongen.