[WK Snooker] Selby na thriller langs Robertson

Boris (borisz)

Mark Selby heeft zich ten koste van Neil Robertson geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap snooker. Na een spannende en lange wedstrijd wist Selby met 17-15 te winnen van Robertson. 

Na de eerste twee sessies stond het 9-7 voor Selby. Robertson begon de dag goed en trok de stand gelijk (10-10). Uiteindelijk werd de morgensessie afgesloten met een 12-12 gelijkspel. De avondsessie werd geopend met een break van 77 van Robertson. Het was voor het eerst sinds de 1-2 in het begin van de partij dat Robertson op voorsprong kwam (12-13). Met een break van 79 zorgde Selby weer voor de gelijkmaker. 

Waar in de eerste deel van de wedstrijd verdedigend snooker werd gespeeld koos men in het slot van de wedstrijd meer voor de aanval. Het werd 14-14 en met breaks van 77 en 54 kwam Selby tot op één frame van de zege (16-14). Met century 103 van het seizoen wist Robertson nog een frame te pakken. Met een beheerste break van 74 wist Selby de overwinning naar zich toe te trekken. 

Voor The Jester from Leicester wordt het zijn tweede WK-finale. In 2007 verloor hij de finale met 18-13 van John Higgins. De finale in 2014 tussen Selby en Ronnie O'Sullivan gaat over best-of-35 frames. De finale is verdeeld over vier sessies. Twee op zondag en twee op maandag. De speler die als eerste achttien frames wint, mag zich wereldkampioen noemen.