Giggs bewondert werk Van Gaal

Maarten (rubbereend)

Ryan Giggs is zeer te spreken over het werk van Louis van Gaal. "Hij heeft een briljante reputatie en is een succesvolle manager gebleken in verschillende landen. Hij heeft Nederland naar het WK geloodst", roemt de interim-trainer van Manchester United de bondscoach in The Guardian. Van Gaal is topfavoriet om de nieuwe manager van United te worden.

De 40-jarige Welshman zegt er zich van bewust te zijn dat Van Gaal met Ajax en AZ kampioen werd in Nederland en met FC Barcelona en Bayern München in respectievelijk Spanje en Duitsland. Ook weet hij dat de 62-jarige Nederlander met Ajax de Champions League en UEFA Cup won.

Giggs staat sinds het ontslag van David Moyes van vorige week dinsdag aan het roer bij United. De Welshman was tot die tijd speler bij de topclub.

Of Giggs assistent van Van Gaal zou willen zijn weet hij niet. "Ik moet beslissen of ik nog wil blijven spelen of niet, dus het heeft geen zin om na te denken of ik assistent wil worden of ergens manager wil worden."

United maakt dit seizoen nog een kleine kans om zesde te worden in de Premier League en Europees voetbal veilig te stellen. Zaterdag treft de ploeg van Giggs laagvlieger Sunderland op Old Trafford. Robin van Persie, sinds 19 maart uit de roulatie met een knieblessure, maakt dan mogelijk zijn rentree.