'Wüst om de tafel met Team Continu'

Maarten (rubbereend)

Ireen Wüst is dicht bij een overgang naar Team Continu. Dat schrijft De Telegraaf zaterdag. De viervoudig olympisch kampioene en de schaatsploeg zijn volgens de krant met elkaar in onderhandeling.

Komende donderdag staat het eerste trainingskamp van Continu op het programma. "Tegen die tijd willen we het wel graag rond hebben", zegt Rudwin Pieete namens de schaatsequipe.

Wüst erkent met Continu-coaches Marianne Timmer en Gianni Romme te hebben gesproken. "Ireen, Marianne en Gianni zijn er inmiddels wel achter dat ze graag met elkaar willen gaan samenwerken", zegt Pieete. Continu, vorig jaar nog Team Liga, en de manager van Wüst zouden in onderhandeling zijn over de financiële voorwaarden van een eventueel contract.

Continu is echter niet de enige mogelijkheid voor Wüst."We zijn inderdaad bezig met Continu, maar ik heb nog meerdere lijntjes open", zegt ze. "Daar zitten echter geen andere bestaande ploegen bij." Wüst sluit niet uit dat ze verder gaat met Gerard Kemkers, de coach die haar naar haar successen leidde. De Drent is momenteel op vakantie. "Maar we hebben wel veel contact met elkaar."

Wüst is op zoek naar een nieuwe ploeg omdat TVM, waar ze sinds 2005 voor schaatste, stopt met sponsoren. Afgelopen seizoen werd de Goirlese door het winnen van vijf olympische plakken de succesvolste Nederlandse olympiër ooit. Daarnaast schreef Wüst de wereld- en nationale allroundkampioenschappen op haar naam. Bij Continu zou ze teamgenoot worden van onder anderen Yvonne Nauta en Margot Boer.