PSV'ers met WK-droom: "Moeten winnen"

Maarten (rubbereend)

De selectie van PSV herbergt enkele spelers die mogen dromen van het WK. Voor hen zou het spelen van Play-Offs dan ook zeer slecht uitkomen. Bondscoach Louis van Gaal houdt in mei drie oefenstages in Hoenderloo.

De keuzeheer wil dan spelers aan het werk zien van wie hij nog niet zeker weet of ze de WK-selectie halen. Eigenlijk zou Van Gaal vrijdag de namen voor deze stages bekendmaken, maar dat wordt nu maandag. De afloop van de Eredivisie is daarbij bepalend.

PSV staat momenteel op een vierde plaats, welke recht geeft op het spelen van voorronde Europa League. Mochten de Eindhovenaren een of meerdere plaatsen zakken, dan zijn ze veroordeeld tot het spelen van Play-Offs om Europees voetbal.

"Als we het kunnen vermijden, zou ik het zeker willen. Zaterdag moeten we winnen van NAC en dan zijn we vierde", laat verdediger Jeffrey Bruma weten aan NOS. Bruma is een van de spelers die mogelijk kans maakt op een WK-selectie.

Verder zijn ook Jetro Willems, Adam Maher, Stijn Schaars, Karim Rekik, Luciano Narsingh en Memphis Depay al eerder opgeroepen door Van Gaal. "Natuurlijk wil je er vanaf het begin bij zitten om daar goed te trainen. Dat is belangrijk", laat Depay weten.

PSV speelt komende zaterdagavond om 18:45 in eigen huis tegen NAC Breda. Bij winst zijn de Eindhovenaren verzekerd van de vierde plaats.