Azerbeidzjan krijgt volgend jaar F1-race

heywoodu

De Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku wordt volgend jaar de plaats van handeling van een Formule 1-race. Dat heeft het Ministerie voor Jeugd en Sport van het land donderdag bekendgemaakt. Eind deze maand wordt volgens een woordvoerster het definitieve contract getekend. De race zou kort na de Europese Spelen in juni moeten worden verreden.

Sinds 2012 wordt er op een stratencircuit in Baku geracet. Of de F1-bolides daar ook hun rondjes zullen rijden is nog onbekend. Het circuit voor de Grand Prix wordt pas later deze maand bekendgemaakt.

De Formule 1 trekt sinds dit jaar de voormalige Sovjet-Unie in. In oktober wordt er voor het eerst geracet in de Russische badplaats Sochi, waar in februari de Olympische Winterspelen werden gehouden.

Azerbeidzjan probeert zich de laatste jaren als een sportland te manifesteren. Het probeerde de Olympische Spelen van 2016 en 2020 binnen te halen. In 2011 was het WK boksen in het land en volgend jaar worden de eerste Europese Spelen er gehouden. Dat toernooi wordt een soort mini-Olympische Spelen voor Europese atleten.