'Mogelijk weinig "Axe-box own!" in september'

SolidDS

Microsoft bevestigde gisteren dat Xbox One in september ook in China zal verschijnen. Hoewel dit logisch lijkt aangezien er een grote populatie is en dus mogelijk veel potentiële klanten, is niet iedereen ervan overtuigd dat het een succes zal worden, integendeel zelfs.

American McGee, een gamedesigner die woont in Shanghai, vermoedt zelfs dat deze actie Microsoft heel wat geld zal gaan kosten. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de gemiddelde Chinees veel te druk is met school, werk en andere sociale verplichtingen en dus helemaal geen tijd, of zelfs geen geld heeft om te gamen. Daarnaast heerst er ook meer een mobiele telefooncultuur en verdwijnen er steeds meer producten uit de woonkamer.

Deze ontwikkeling heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat dertien jaar geleden namelijk nog een verbod werd ingesteld op het verkopen van consoles in China. Nu het verbod afloopt heeft Microsoft samen met E-Home Entertainment, één van de grootste mediabedrijven in China, de handen ineengeslagen om Xbox One ook in China aan de man te brengen.

Xbox One China