Beachvolleyballers door op Grand Slam Shanghai

heywoodu

De twee Nederlandse duo's in het mannentoernooi van de Grand Slam in Shanghai hebben zich allebei weten te plaatsen voor de volgende ronde. Alexander Brouwer en Michiel van Dorsten liepen tegen hun tweede nederlaag op, terwijl Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst hun tweede overwinning grepen.

Brouwer en Van Dorsten speelden tegen de Amerikanen Ryan Doherty en Nicholas Lucena, als 25e geplaatst. De wedstrijd ging van begin tot eind gelijk op, maar de Amerikanen bleken net te sterk. De eerste set was met 24-22 voor Brouwer en Van Dorsten, terwijl Doherty/Lucena met 19-21 en 21-23 terugkwamen en de overwinning pakten.

Van Dorsten met een block op een bal van Lucena (Foto: FIVB)
Van Dorsten met een block op een bal van Lucena (Foto: FIVB)

Door de andere uitslagen in de groep gaan Brouwer en Van Dorsten toch als tweede door naar de eerste knock-outronde. Daarin spelen ze vrijdag tegen de Noren Iver Andreas Horrem en Geir Eithun. Bij winst wacht vervolgens het als eerste geplaatste Amerikaanse duo Rosenthal/Dallhauser.

Stiekema en Varenhorst wisten hun tweede overwinning te boeken. Ze waren in twee sets te sterk voor de Italiaanse tweeling Matteo en Paolo Ingrosso. Het werd 21-17, 25-23. Ze werden daardoor tweede in de poule en spelen in de volgende ronde tegen de Polen Michal Kadziola en Jakub Szalankiewicz. Bij winst treffen de Nederlanders de verrassende Amerikanen Bourne/Hyden.