[PL Darts] Voorbeschouwing week 13

Tom (Nappie-Oleon)

Birmingham vormt donderdag het decor voor de dertiende speelronde van de Premier League of Darts. Het is na Londen de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk met haar één miljoen inwoners, hiervan zullen een paar duizend zich verzamelen voor de beste acht darters ter wereld.

Met name voor Gary Anderson is het treffen met Michael van Gerwen een belangrijk duel. Na de twee gelijke spelen van vorige week staat de Schot vijfde en moet hij dus Taylor of Wright voorbij. Tijdens het vorige treffen in Leeds won Mighty Mike door op het nippertje de laatste drie legs te pakken. Van Gerwen bewees daarmee andermaal erg goed met de rug tegen de muur te kunnen spelen. Ook op het afgelopen WK gebeurde iets vergelijkbaars: de Schot kwam 3-1 in sets voor en leek Van Gerwen te gaan uitschakelen, maar de Brabander vocht knap terug en won in die wedstrijd eigenlijk het WK.

Het is alweer tijd voor de 39ste editie van de klassieker. Voor de eerste keer in lange tijd ligt de druk niet bij Raymond van Barneveld, maar bij zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. The Power is nog altijd niet zeker van een plek bij de bovenste vier, daarentegen heeft Van Barneveld al zekerheid. Toch zal Barney graag bovenaan willen eindigen want dat is hem in negen jaar Premier League nog niet gelukt. Echter, de laatste keer dat Barney van Taylor won was tijdens de UK Open van 2008. Van Barneveld en Taylor vochten te Birmingham twee eerdere wedstrijden uit, beide werden gewonnen door de man uit Stoke on Trent.

Premier League - Birmingham    
Robert Thornton (Sch) vs Dave Chisnall (Eng)
Raymond van Barneveld (Ned) vs Phil Taylor (Eng)
Michael van Gerwen (Ned) vs Gary Anderson (Sch)
Adrian Lewis (Eng) vs Peter Wright (Sch)
Dave Chisnall (Eng) vs Phil Taylor (Eng)

 

Alle wedstrijden van de Premier League Darts zijn te volgen via de live stream van RTL7darts.nl. Vanaf 23.40 uur is er een samenvatting op RTL7.