Knappe zege beachvolleyballers op Brazilianen tijdens Grand Slam

heywoodu

Beachvolleyballers Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst hebben in de groepsfase van de Grand Slam in Shanghai een zeer knappe zege geboekt op Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt uit Brazilië. 

De wedstrijd begon al uitstekend voor de Nederlanders, als 22e geplaatst in China. Ze namen een paar punten voorsprong op het als zesde geplaatste Braziliaanse duo en stonden die in de rest van de eerste set niet meer af, 21-18. 

In de tweede set leek het bij vlagen wel een trainingswedstrijd. Wat met name Alison ook probeerde, ze kwamen niet langs de lange Nederlanders. Binnen de kortste keren stond het liefst 14-7 voor Stiekema en zijn partner.Nadat de Brazilianen even op gang leken te komen begon het weer te lopen bij de Nederlanders. Met 21-15 werd ook de tweede set en dus de wedstrijd op slot gegooid.

De zege was zeer welkom voor de Nederlanders, want eerder op de dag ging de eerste wedstrijd nog verloren. De als elfde geplaatste Duitsers Erdmann/Matysik waren met 25-23, 21-18 te sterk.

De andere Nederlandse mannen in het toernooi begonnen de groepsfase met een simpele zege. Alexander Brouwer en Michiel van Dorsten waren met 21-14, 21-17 te sterk voor Cheng Chen en Jian Li uit China. Zij spelen later op woensdag nog tegen Gibb/Patterson uit de Verenigde Staten.