[WK Snooker] Trump, Robertson en Murphy naar kwartfinale

Boris (borisz)

Neil Robertson, Dominic Dale, Judd Trump en Shaun Murphy hebben zich maandag geplaatst voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. 

Dale won de tweede ronde met 13-4 van debutant Michael Wasley. Het is de eerste keer sinds 2000 dat Dale weer in de kwartfinale van het WK staat.

Robertson begon de laatste sessie met een 9-7 voorsprong tegen Mark Allen. Met breaks van 59, 69, 94 en 92 stoomde hij direct door naar 13-7 en pakte de wedstrijd. Allen, die na een 6-7 voorsprong geen frame meer won, kon in in de laatste zeven frames slechts 34 punten maken. 

Trump begon met een 10-6 voorsprong aan de laatste sessie tegen Ryan Day. De Welshman mocht nog het openingsframe van de laatste sessie pakken, maar Trump zette orde op zaken en won de tweede ronde met 13-7. 

Murphy rekende af met Marco Fu. Ook hij had geen moeite in de slot van de wedstrijd met zijn tegenstander. Van 9-7 werd het 13-8. Murphy mag in de kwartfinale aantreden tegen Ronnie O'Sullivan. Trump speelt tegen Robinson. Dale mag aantreden tegen Barry Hawkins en Mark Selby speelt tegen Alan McManus.