Vettel krijgt nieuw chassis

Peterselieman

Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel krijgt voor de Grand Prix van Spanje de beschikking over een nieuw chassis. De viervoudig wereldkampioen worstelt dit jaar met de bolide en moet het regelmatig afleggen tegen zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo.

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko kwam dit mede doordat er het vermoeden was dat het chassis van Vettel met een probleem kampte, zo liet hij aan Bild weten. Dit gebeurde de Duitser enkele jaren geleden ook al. "We hebben besloten dat Sebastian een nieuw chassis krijgt voor de race in Barcelona, want zelfs het kleinste haarscheurtje in het chassis kan grote invloed hebben. Begin 2012 deed hij het niet goed vergeleken met Mark Webber, maar zodra hij een nieuw chassis kreeg ging alles ineens veel beter, kreeg hij zijn zelfvertrouwen terug en was hij praktisch onverslaanbaar."

Toch is niet zeker of een nieuw chassis de problemen op zal lossen, omdat de rijkarakteristieken van de auto's dit jaar anders zijn dan in de afgelopen jaren. "Hij heeft er ook moeite mee dat de achterkant van de auto instabiel is bij het terugschakelen, want dat past niet bij zijn rijstijl. Ook dat hinderde hem begin 2012 echter, maar we hebben dat toen opgelost en dat was tevens iets dat er toen aan heeft bijgedragen dat hij eind 2012 zo sterk was."