Boëtius: "Ben nog geen Arjen Robben"

heywoodu

Jean-Paul Boëtius beseft dat hij niet zeker is van een plek in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. De buitenspeler van Feyenoord maakte begin maart zijn interlanddebuut tegen Frankrijk, maar daarna zat hij bij zijn club regelmatig op de bank.

"Dat zal denk ik niet de doorslaggevende factor zijn voor de bondscoach, al wilde ik graag minuten maken richting het WK. De bondscoach zal kijken naar het hele seizoen", zegt Boëtius tegen NU.nl.

Bij Feyenoord kreeg Boëtius minder speelminuten toen coach Ronald Koeman overstapte op een 5-3-2-systeem. "Ik moet gewoon hard blijven werken en hopen dat ik word uitgenodigd voor de trainingsstage. Daar moet ik laten zien dat ik erbij hoor."

Aanstaande vrijdag maakt Van Gaal de selectie bekend die zich mag bewijzen op een trainingsstage in Hoenderloo. Boëtius is niet zeker van zijn plaats. "Ik hoop het, maar ben pas twintig jaar en kom net kijken."

"De bondscoach heeft me na mijn eerste interland verteld dat ik een goede kans maak om mee te gaan. Ik reken alleen nergens op, ik ben nog geen Arjen Robben."