Gerbrands nieuwe algemeen directeur PSV

heywoodu

Toon Gerbrands wordt de nieuwe algemeen directeur van PSV. Dat meldt de Brabantse club maandag. Gerbrands volgt in Eindhoven Tiny Sanders op, die per 1 juli vertrekt. Hij tekent een contract voor vier jaar. Zelf maakte de 56-jarige bestuurder eerder deze maand bekend te stoppen bij AZ.

Onder Gerbrands moet PSV weer prijzen gaan pakken, laat voorzitter Peter Swinkels van de raad van commissarissen weten. De voormalige volleybalcoach werkt sinds 2002 bij AZ. Met de Alkmaarders pakte hij onder meer de landstitel en de Johan Cruijff Schaal in 2009 en de KNVB-beker in 2013.

Gerbrands leidde AZ bovendien door een moeilijke periode heen na het faillissement van hoofdsponsor DSB Bank en het daaropvolgende vertrek van voorzitter Dirk Scheringa. Hij is naar eigen zeggen aan een nieuwe uitdaging toe. Wanneer Gerbrands, die tot 1 september vastligt bij AZ, precies de overstap maakt is nog niet duidelijk. Daarover zijn beide clubs in gesprek.

"Zijn lange ervaring en bewezen successen in de Nederlandse topsport, de wijze waarop hij AZ langs hoogte- en dieptepunten heeft geloodst en de jarenlange kennis die hij meeneemt naar PSV, maakten hem tot voornaamste kandidaat", vertelt Swinkels. "Als voormalig topcoach is hij als geen ander in staat een motivator te zijn voor de hele club en hij past bij de kernwaarden van PSV."

Al voordat Gerbrands zijn vertrek bij AZ bekendmaakte werd zijn naam in verband gebracht met PSV. Hij roemt het topsportklimaat, de vele mogelijkheden en de langetermijnvisie van zijn nieuwe werkgever. "Presteren vanuit een visie en filosofie, ik verheug me op een veelomvattende uitdaging bij een grote club." Zijn voorganger Sanders zwaaide vier jaar de scepter, maar doet een stapje terug.