"Heracles mag zichzelf compliment geven"

heywoodu

Heracles Almelo speelde gelijk tegen Ajax, waardoor de Amsterdammers kampioen werden. Teleurstelling is er niet bij. De Heraclieden wisten zich door het gelijkspel te verzekeren van een nieuw seizoen in de Eredivisie. Ofschoon degradatiezorgen er nooit echt zijn geweest, is voorzitter Jan Smit er trots op dat zijn club voor het tiende jaar op rij op het hoogste Nederlandse niveau uitkomt.

"Dit is geschiedenis. We mogen onszelf een compliment geven", aldus Smit in gesprek met Twentesport.com. Heracles had het punt te danken aan vrije trap van Simon Cziommer. De middenvelder schoot uit een vrije trap de 1-1 binnen. Eerder had Lasse Schöne uit een vrije trap de openingstreffer binnengeknald.

Het delen van de punten stemde beide ploegen tevreden. Om die reden werd de bal in de slotfase van de wedstrijd maar wat heen en weer gespeeld, zonder de intentie om nog een doelpunt te maken. Smit weigerde te spreken van een salonremise. "Bovendien zijn we daar zelf ook wel eens door benadeeld."

Door de incidenten gedurende de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax was het onzeker of het rustig zou blijven in het Polman Stadion. "We kregen veel complimenten voor de organisatie", aldus Smit. "Vooraf hebben we contact gehad met de supportersverenigingen van Ajax en zij hebben zich ook voorbeeldig gedragen."