Overmars: "Er moet extra kwaliteit bij"

heywoodu

Marc Overmars heeft laten weten dat Ajax zich niet stil houdt op de zomerse transfermarkt. De directeur technische zaken zegt dat de club een kwaliteitsinjectie nodig heeft. Ondanks dat Ajax zondag voor de 33e keer in de clubhistorie kampioen van Nederland werd, was er dit seizoen veel kritiek.

Sprankelend was het spel van Ajax dan ook lang niet altijd. "We weten wat we moeten verbeteren en dat ziet er goed uit", zegt Overmars in De Telegraaf. "Er moet extra kwaliteit bij. We moeten heel veel mensen hebben die wedstrijden kunnen beslissen", vervolgt de oud-speler. Ajax verzekerde zich al van de komst van Richairo Zivkovic, die na het seizoen overkomt van FC Groningen.

"Er zal na Zivkovic heus wel een of twee spelers gekocht worden. Wat we willen is intern al lang bekend." Ajax is op zoek naar een buitenspeler, met name voor de rechterflank. Een extra spits staat ook op het wensenlijstje, aangezien de mogelijkheid bestaat dat Kolbeinn Sigthórsson vertrekt.

Daarnaast zijn aanvoerders Siem de Jong en Niklas Moisander ook uit op een transfer. Van De Jong is al langer bekend dat hij weg wil, terwijl Moisander heeft aangegeven ooit nog eens een stap te maken. Met zijn 28 jaar is het nu een goed moment om die stap te zetten.