Cruijff: "Moeten stappen worden gemaakt"

heywoodu

Johan Cruijff vindt de landstitel van Ajax terecht. De oud-international is echter van mening dat er nog wel wat werk te doen is in Amsterdam. Cruijff was in 2010 initiator van de fluwelen revolutie, waarbij er schoon schip bij Ajax werd gemaakt. Toeval of niet, sindsdien reeg Ajax de landstitels aan elkaar, iets wat daarvoor sinds 2004 niet meer was gebeurd.

Dat Ajax zondag voor de 33e keer kampioen van Nederland werd, vond Cruijff dan ook meer dan terecht. "Ajax is de terecht kampioen", schrijft El Salvador in zijn column voor De Telegraaf. Cruijff spreek vervolgens van een "leerzaam seizoen".

"Daarom is het te hopen dat iedereen volgend jaar stappen voorwaarts gaat maken. Vooral de voetbalintelligentie zal omhoog moeten. Het besef wanneer je wat doet. Op alle onderdelen."

Dat geldt overigens niet alleen voor Ajax, want ook de concurrentie moet volgens Cruijff aan de bak. Om nog iets te betekenen op de Europese voetbalvelden, zullen ook zij progressie moeten boeken. "Deze stappen moeten absoluut worden gemaakt, anders heeft Nederland een probleem."