Nederlander Bulgaç terug in World Tour

heywoodu

Wielrenner Brian Bulgaç keert weer terug in de World Tour. Team Giant-Shimano meldt maandag dat ze de 26-jarige Nederlander hebben gecontracteerd. Hij zal vanaf 1 mei voor het team uitkomen en start dan direct in Rund um den Finanzplats Eschborn-Frankfurt in Duitsland.

Bulgaç reed in 2012 en 2013 voor Lotto-Belisol, waarmee hij twee keer de Giro d'Italia reed. Zijn contract werd echter niet verlengd, waardoor hij een stap terug moest doen naar het continentale Parkhotel Valkenburg. Dankzij onder meer een vijfde plaats in de Ronde van Taiwan dit voorjaar werd hij opgepikt door Giant-Shimano.

"Ik ben erg dankbaar voor de kans die Giant-Shimano mij geeft om weer terug te keren in de World Tour en me verder te ontwikkelen", aldus Bulgaç. "Afgelopen winter moest ik helaas een paar stappen terugzetten naar een continentaal team, met een veel kleiner programma. Ik kwam echter in contact met coaches van Giant-Shimano en mocht mee op trainingskamp in Spanje", zo legt Bulgaç de gang van zaken uit.