Toch nog hommeles na huldiging Ajax

Redactie

Het was zondag uiteindelijk toch niet allemaal goed nieuws en feest rond het landskampioenschap van Ajax. Op station Utrecht Centraal werden 30 supporters aangehouden die de trein van Almelo naar Amsterdam hadden vernield. Later op de avond arresteerde de politie in de Amsterdamse binnenstad meer dan 50 mensen die zich daar na de huldiging bij de ArenA misdroegen. Dat heeft de politie gemeld.

Burgemeester Eberhard van der Laan zei bij de huldiging van het kampioenselftal van coach Frank de Boer nog dat er overdag "minder dan tien aanhoudingen" waren verricht en dat hij dat aantal "bijna te verwaarlozen" vond. Bij de huldiging zelf werden twee personen aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden en vuurwerk bij zich hadden.

De groep arrestanten die na de huldiging bij het stadion naar de binnenstad was getrokken maakte zich volgens de politie ook schuldig aan het verstoren van de openbare orde. Ook vernielden ze dingen. Van de 50 aanhoudingen verrichtte de politie er ongeveer 30 in de Spiegelstraat. Een agent is door een arrestant gebeten.

De NS heeft aangifte gedaan tegen de vernielers onder de Ajax-supporters die de trein van Almelo naar de hoofdstad hadden genomen. De schade zal op hen worden verhaald. Er moet eerst nog worden gekeken hoe groot de schade precies is.