Amos lijkt klaar voor herhaling olympische finale

heywoodu

Nijel Amos lijkt eindelijk weer helemaal terug te zijn. De atleet uit Botswana liep tijdens een wedstrijd in Abidjan, in Ivoorkust, een tijd van 45,56 seconden op de 400 meter. Voor de specialist op de 800 meter was dat een nieuw persoonlijk record.

Amos wordt gezien als een van de grootste talenten op aarde, maar vorig jaar was het lang onzeker of hij door zou gaan met atletiek. Hij moest zich geblesseerd terugtrekken van het wereldkampioenschap in Moskou, en raakte daarna meerdere malen in opspraak. Zo was hij betrokken bij een auto-ongeluk en bracht hij veel tijd door als DJ in de clubs van zijn thuisland. 

Later in het jaar kwamen er zelfs berichten dat hij wilde stoppen met atletiek, maar dat lijkt inmiddels, gelukkig voor atletiekfans, niet meer het geval te zijn. In 2012 won Amos zilver op de olympische 800 meter, waar de Keniaan David Rudisha in een van de beste races ooit goud won in een nieuw wereldrecord. 

Op 9 mei staat er een treffen tussen de twee gepland tijdens de Diamond League in Doha. Het zou pas de tweede ontmoeting ooit zijn tussen de twee, na de olympische finale van Londen. Met een persoonlijk record van 1:41,73 van die wedstrijd staat Amos gedeeld derde met Sebastian Coe op de wereldranglijst aller tijden.