Mourinho: "Nee, we zijn niet terug in de race"

heywoodu

Chelsea boekte zondag een 0-2 zege bij Liverpool, maar José Mourinho blijft zijn ploeg niet als favoriet zien. Door de overwinning op Anfield staat Chelsea nog maar twee punten achter koploper Liverpool. "We zijn helemaal nergens terug in. We staan op dit moment derde. Er wordt maar één ploeg kampioen en dat wordt Liverpool of Manchester City", reageerde Mourinho volgens het ANP.

Manchester City won zondagmiddag met 0-2 van Crystal Palace. The Citizens, die nog een wedstrijd tegoed hebben, staan daardoor maar één punt achter Chelsea en drie achter Liverpool. Het doelsaldo is ook nog in het voordeel van City.

Nieuwe kritiek op de defensieve speelwijze van The Blues in Liverpool wilde Mourinho niet horen. "Het ging om de winst en die verdienden we, zo simpel is het. We zijn nooit in de problemen gekomen tegen een fantastische ploeg." Chelsea won dankzij goals van Demba Ba en Willian.

Liverpool-manager Brendan Rodgers had geen positieve woorden voor de tactiek van de Portugees. "Het is het tegenovergestelde van hoe wij werken. Vandaag stonden er niet één, maar twee bussen voor hun doel. Al vanaf de eerste minuut hielden ze tien man achter de bal."