Mr. Probz scoort nummer 1-hit in Groot-Brittannië

Redactie

Zanger en rapper Mr. Probz heeft een nummer 1-hit te pakken in de Britse singlelijst. De remix van zijn hit Waves ging in de afgelopen week de meeste keren over de toonbank en komt daarmee binnen op de eerste plaats. Dat heeft The Official Charts Company zondag bekendgemaakt.

Van Waves werden in een week tijd 127.000 exemplaren verkocht. Mr. Probz treedt in de voetsporen van landgenoten Nicky Romero, Martin Garrix en de jongens van de Bingo Players, die allemaal in het afgelopen jaar de bovenste plaats van de Britse lijst behaalden.

Waves werd na het grote succes in Nederland onder handen genomen door de Duitse dj en producer Robin Schulz. Dat was het laatste zetje voor een grote Europese hit. Eerder deed de remix het al goed in onder meer België, Frankrijk en de Duitstalige landen Duitsland, Oostenrijk en Zwiterland.

In Nederland staat Waves al een jaar onafgebroken in de Single Top 100. In februari bereikte het met een vijfde plaats de hoogste positie. De single werd hier al bekroond met een Edison en een 3FM Award voor beste nummer.