Koeman: "Tweede plek is terecht"

heywoodu

Ronald Koeman nam zondag met een 5-1 zege op Cambuur afscheid van het thuispubliek in De Kuip. Feyenoord is daardoor zeker van de tweede plaats. Met nog één speelronde te gaan zijn de Rotterdammers niet meer in te halen door nummer drie FC Twente.

"Die tweede plaats is terecht. Aan het begin van het seizoen hadden we hier niet voor getekend, omdat we intern hadden besproken dat we voor de titel wilden gaan. Daar zijn we alleen niet regelmatig genoeg voor geweest", reageert Koeman op de officiële website van Feyenoord.

"Met name de nederlaag thuis tegen Ajax was een domper, maar het is een compliment waard hoe we daar met z'n alleen op hebben gereageerd." Feyenoord won vervolgens zeven duels op rij, waardoor de tweede plek binnen is. "Dat voelt heel goed."

"Drie jaar geleden toen ik bij Feyenoord kwam stond de club er zowel sportief als financieel niet goed voor. De afgelopen drie seizoenen hebben spelers zich ontwikkeld, jongens zijn international geworden en we hebben goede resultaten geboekt", aldus Koeman. "Dat maakt dat ik met veel voldoening kan terugkijken op mijn tijd bij Feyenoord."

"Ik ben dankbaar voor de mooie tijd die ik hier heb meegemaakt." De Rotterdamse club en de fans in De Kuip gaven Koeman daarom een mooi afscheid. "De waardering die ik hier voel is enorm en heel mooi. Feyenoord heeft een twaalfde man die je nergens anders ziet. De onvoorwaardelijke steun van de supporters is onbeschrijflijk."