[Moto2] Uitslag Grand Prix van Argentinië

heywoodu

De Grand Prix van Argentinië in de Moto2 is gewonnen door Esteve Rabat. De Spanjaard vertrok vanaf pole position en kwam op het Autódromo Termas de Río Hondo geen moment in serieus gevaar. De Belg Xavier Simeon werd knap tweede.

Bij de start hield Rabat zijn eerste plek vast, terwijl Johann Zarco terugviel. De Fransman was gestart vanaf plek twee, maar zou de hele race ver terug blijven vallen. Simeon kwam van de derde naar de tweede plek, terwijl ook Maverick Viñales vanaf plaats vier een plek opschoof.

In de derde ronde moest Viñales zijn podiumpositie weer uit handen geven. De Spanjaard, vorig jaar nog wereldkampioen in de Moto3, ging wijd door een aanval van Simone Corsi en viel terug naar plek zes. Luis Salom wist Corsi te verschalken en de derde plek te pakken.

Twee ronden later ging Viñales door een eigen fout onderuit, terwijl Rabat vooraan de race weg begon te rijden. Simeon, Salom, Corsi en Alex de Angeles begonnen een gevecht voor de tweede tot en met de vijfde plaats. 

Na een kleine tien ronden was Simeon los van de mannen met wie hij in gevecht was. De Belg reed langzaam maar zeker richting Tito Rabat, terwijl het gat met Corsi en Salom steeds groter werd. Dat duo kreeg ook al snel de Zwitser Dominique Aegerter in de nek, maar hij kon niet echt aansluiten.

Met negen ronden te rijden gooide Corsi zich voorbij Salom en pakte hij zo de derde plek. In de ronden daarna leek Salom af te wachten, maar vier ronden voor het einde pakte hij de derde plek weer terug. Ondertussen slaagde Simeon er toch niet in het gat naar Rabat te dichten: de Spanjaard bleek simpelweg te snel.

Zonder dreiging van Simeon kwam Rabat als eerste over de finish, voor de Belg. Salom hield zijn derde plek vast, terwijl Aegerter in de slotfase van de race Corsi nog in wist te halen.

In het kampioenschap blijft Rabat aan de leiding, voor Mika Kallio. De Fin werd zevende in Argentinië en profiteerde van het wegvallen van Viñales. De Spanjaard, eerder nog de winnaar in Austin, hield wel de derde plek vast.