Motorcoureur Van der Mark wint WK-race in Assen

heywoodu

Michael van der Mark heeft zondag op het TT-circuit van Assen de Nederlandse race in het WK Supersport gewonnen. De 21-jarige motorcoureur staat na drie races nu tweede in het kampioenschap. Hij eindigde de eerste race niet, terwijl hij in Aragón tweede werd. Florian Marino uit Frankrijk werd tweede en staat aan de leiding van het WK.

Van der Mark was de eerste Nederlander in lange tijd die in Assen een WK-race wist te winnen. Wilco Zeelenberg was in 1997 de laatste die dat voor elkaar kreeg. De Rotterdammer kende op het TT-circuit geen goede start, maar nog voor het einde van de eerste ronde lag hij al op plek twee. Niet veel later maakte leider Kenan Sofuoglu een foutje, waar Van der Mark van profiteerde. 

"Alles viel vandaag precies op de goede plek. Tijdens de eerste race, in Australië, ging ik door een fout nog onderuit, in Aragón maakte ik een foutje en werd ik tweede, maar vandaag lukte alles", aldus Van der Mark tegenover RTV Drenthe

"Naast mijn teammanager Ronald ten Kate wil ik ook al het medisch personeel van de Clinica Mobila bedanken. Gisteravond werd ik ziek, waarschijnlijk door de spanning, en kon ik door koorts nauwelijks slapen. De doktoren hebben me echter weer netjes op de been gebracht", volgens de dankbare Van der Mark.