Giggs dankt Mata voor zege

heywoodu

Ryan Giggs heeft zijn eerste wedstrijd als speler/manager bij Manchester United met een zege afgesloten. De Welshman dankte daarbij Juan Mata voor zijn inbreng. Giggs nam deze week de taken over van David Moyes, die na aanhoudende matige prestaties zijn ontslag kreeg bij Manchester United.

Als speler/manager stond de Welshman voor de taak om van Norwich City te winnen. Dat lukt, en overtuigend ook. The Canaries werden met 4-0 opzij gezet.

"Het was niet eenvoudig, want we konden een aantal spelers niet inzetten", doelt Giggs op de blessure van Adnan Januzaj en het buiten de selectie laten van Marouane Fellaini. Ook Juan Mata startte niet in de basiself, maar kwam als invaller wel in de ploeg. De Spanjaard scoorde vervolgens tweemaal.

"Hij was teleurgesteld dat hij niet kon beginnen, maar dat had ik ook wel verwacht", laat Giggs vervolgens weten. "Hij liet daarna zien hoeveel klasse hij heeft. Als speler en vooral als professional."

"Het was een masterclass van een halfuur. Hij speelde ontzettend goed en dat is niet zo eenvoudig voor hem. De druk van zijn prijskaartje hangt natuurlijk ook nog om zijn nek."

United stond al op 2-0 door doelpunten van Wayne Rooney, waarna Juan Mata de score verdubbelde naar 4-0. Tot grote tevredenheid van rookie Giggs: "Ik ben ontzettend blij dat hij met zijn invalbeurt een goede impact heeft gehad."