[NBA] Spurs op achterstand tegen Dallas Mavericks

Peterselieman

San Antonio Spurs is in de eerste ronde van de play-offs op achterstand gekomen tegen Dallas Mavericks. De winnaar van de reguliere competitie in de Western Conference verloor op vreemde bodem het derde duel met 109-108. Vince Carter schonk Dallas met een driepunter in de zoemer de zege, waardoor zijn ploeg nu met 2-1 leidt. Het team dat als eerste vier wedstrijden wint, bereikt de volgende ronde.

Miami Heat lijkt een plek in de volgende ronde nauwelijks meer te kunnen ontgaan. De titelhouder kwam door een 98-85 thuiszege op een 3-0 voorsprong tegen Charlotte Bobcats. LeBron James speelde een belangrijke rol met dertig punten en tien assists. Miami kan maandag in Charlotte de klus definitief klaren.

Oklahoma City Thunder kwam op 2-2 tegen Memphis Grizzlies. De ploeg zegevierde in het vierde duel na verlenging met 92-89. Dinsdag is de vijfde ontmoeting in Oklahoma.

Indiana Pacers heeft een belangrijke zege geboekt in de play-offs van de NBA. De ploeg uit Indianapolis versloeg Atlanta Hawks in een spannend duel met 91-88. De stand in de best-of-sevenserie is nu 2-2.

Het zag er lang naar uit dat de Hawks in eigen huis een 3-1 voorsprong gingen pakken. De Pacers, de nummer een van de Eastern Conference, richtten zich echter op tijd op. Driepunters van Paul George en David West draaiden het duel in het vierde kwart om in Indiana's voordeel. Paul Millsap van Atlanta werd met 29 punten topscorer van het duel.