Vermiste vrouw was met kinderen weggelopen

Redactie

De 24-jarige vrouw en haar twee kinderen voor wie zaterdag een Amber Alert was uitgegeven, was weggelopen bij haar vriend. Ze verbleef bij familie elders in het land. Die waren dan ook op de hoogte van haar actie, zo meldt een woordvoerder van de politie in Den Haag zondag.

De vriend wist echter van niets en gaf de vrouw zaterdag dan ook als vermist op bij de politie. Omdat er een 2-jarig meisje en een drie maanden oud jongetje bij betrokken waren gaf de politie een Amber Alert uit. De drie waren sinds vrijdagavond vermist.

Uiteindelijk meldde de vrouw zich zaterdagavond bij een politiebureau in Den Haag. Zij en haar kinderen verkeren volgens de politie in goede conditie. Waarom de vrouw is weggelopen wil de woordvoerder niet zeggen. "Dat is te privé. Bovendien moeten we nog onderzoeken of dat de echte reden is."

De auto van de moeder werd zaterdagochtend gevonden op de Vreeswijkstraat in Den Haag. De politie gaf aan zich ernstig zorgen te maken over hun veiligheid, onder meer omdat de dochter medische zorg nodig had. Intensief onderzoek leidde er uiteindelijk toe dat de vrouw zich vrijwillig meldde.