Succes Nederlandse boogschutters bij World Cup

heywoodu

De Nederlandse boogschutters hebben de World Cup in Shanghai met succes afgesloten. Eerder in de week werden alle Nederlanders uitgeschakeld in de strijd om het goud, maar Rick van der Ven en het recurveteam stonden nog wel in de strijd om het brons.

Recurveschutter Van der Ven moest daarin aantreden tegen de Australiër Taylor Worth. De eerste set eindigde met 28-28 gelijk, Van der Ven wist daarna de tweede en derde set te winnen. De vierde set ging met 28-27 naar Worth, waardoor de stand in de wedstrijd 5-3 was en Van der Ven genoeg had aan een gelijkspel in de vijfde set. Dat leek niet te lukken, maar met een perfecte 10 in zijn laatste schot trok hij de stand gelijk en won hij het brons met 6-4.

Ook het Nederlandse recurveteam wist brons te pakken. Van der Ven speelde samen met Sjef van den Berg en Mick de Bakker tegen Oekraïne, met onder meer oud-olympisch kampioen Viktor Ruban in de gelederen. Nederland begon voortreffelijk en won de eerste twee sets. Nadat de derde set verloren ging pakten ze de vierde set met 56-55 en was de wedstrijd beslist, 6-2.