[PD] Real Madrid rekent simpel af met Osasuna

Boris (borisz)

Real Madrid heeft in de Spaanse titelstrijd geen averij opgelopen tegen Osasuna. In Santiago Bernabéu werd het zaterdagavond door treffers van Cristiano Ronaldo (2x), Sergio Ramos en Daniel Carvajal 4-0.

De Koninklijke komt door de zege op drie punten van koploper en stadgenoot Atlético Madrid. FC Barcelona heeft vier punten minder dan Atlético. Er staan nog vier competitiewedstrijden op het programma voor de drie titelkandidaten.

Ronaldo stal tegen Osasuna de show. De Portugees knalde na zes minuten op fraaie wijze de openingstreffer in het doel. Zeven minuten na rust scoorde hij op zo mogelijk nog stijlvollere wijze de 2-0. Ramos en Carvajal scoorden in het laatste halfuur allebei met het hoofd.

Madrid-trainer Carlo Ancelotti begon met de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München van aankomende dinsdag in gedachten niet met zijn sterkste elftal. Karim Benzema en Pepe, die met pijntjes kampen, en Xabi Alonso en Carvajal werden buiten het basisteam gehouden. Gareth Bale is nog niet volledig hersteld van zijn griep en was buiten de selectie gelaten.