De Silvestro maakt eerste meters voor Sauber

Peterselieman

Simona de Silvestro heeft haar eerste meters voor het Formule 1-team Sauber gemaakt. De 25-jarige Zwitserse reed op het Ferrari-testcircuit Fiorano met een twee jaar oude C31. Ze kwam tot een totaal van 112 ronden.

De Silvestro hoopt komend seizoen haar debuut in de Formule 1 te gaan maken. In voorbereiding hierop is ze door Sauber onder haar hoede genomen. Vandaag was voor de voormalig IndyCar-coureur de eerste in een tweeluik, want ook morgen zal de Zwitserse in Italië in actie komen.

"De G-krachten zijn significant hoger dan wat ik gewend was in de IndyCars. Ik ben blij met mijn eerste dag. Ik voel me fysiek goed, wat duidelijk het resultaat is van mijn voorbereidingen van de afgelopen maanden. Ik heb erg hard getraind en dat betaalde zich vandaag uit."

De Silvestro hoopt de opvolgster te worden van de Italiaanse Giovanna Amati die in 1992 de laatste vrouw was die zich voor een race probeerde te kwalificeren. Ze bleek met de Brabham te langzaam. In meer recente jaren was Maria de Villota als testrijdster voor Marussia actief. Williams heeft ontwikkelings-coureur Susie Wolff in dienst. Zij reed al diverse tests en zal later dit jaar twee vrije trainingen op zich nemen.