[Upd] [EK Judo] Verkerk naar halve finale

Boris (borisz)

Judoka's Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis en Roy Meyer hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het EK judo in Montpellier. Verkerk en Steenhuis komen beiden uit in de klasse tot 78 kilogram. Meyer is een zwaargewicht en judoot in de klasse boven de honderd kilogram.

Verkerk won in een matige partij op een strafje van Viktoriia Turks uit Oekraïne. Steenhuis won op waza-ari van Ana Velensek uit Slovenië. Meyer gooide halverwege de wereldstrijd de Spanjaard Fernandez Rodriguez David op zijn rug en won de prartij op ippon.

Voor Noel van 't End (-90 kg) was het toernooi bij na de twee partijen afgelopen. Hij won eerst van Aleksander Marmejuk uit Estland maar moest daarna kreeg hij in de partij tegen Krisztian Toth (Hon) vier straffen in twee minuten en verloor de partij. 

Voor Tessie Savelkouls (+78 kg) was het EK na één ronde afgelopen. Ze verloor in de eerste ronde van Sandra Jablonskyte (Est). 

Update 13.15 uur 

Marhinde Verkerk heeft de halve finale gehaald. Ze won opnieuw een partij op straffen. De thuisspelende Lucie Louette Kanning kreeg drie straffen en Verkerk twee. Voor Guusje Steenhuis resteert de herkansingen, ze werd na een minuut eerst geworpen door Assunta Galenoe en daarna nam de Italiaanse Steenhuis in de houtgreep.

Ook Roy Meyer moet naar de herkansingen. Hij verloor van de Georgiër Adam Okruashvili met vier straffen. Deze shido's werden makkelijk gegeven. Meyer kreeg de straffen voor expres buiten de mat stappen, maar drie keer werd hij buiten de mat geduwd. Het toernooi gaat 16.15 uur verder.