Transfervrije Marcellis mag bij AZ blijven

heywoodu

Dirk Marcellis blijft, ondanks zijn aflopende contract, waarschijnlijk verbonden aan AZ. De verdediger mag zijn conditie in Alkmaar op peil houden. Door een slepende blessure is Marcellis compleet buiten beeld geraakt bij AZ.

De verdediger speelde op 9 mei 2013 zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Alkmaarders; de bekerfinale tegen PSV. Het kwam daarna nog wel tot een optreden namens Jong AZ, maar kort daarna werd besloten om hem te laten opereren.

Marcellis onderging in München een ingreep aan zijn geblesseerde knie. Het leverde hem een langdurige revalidatieperiode op. De laatste berichten zijn dat hij het voetbalveld weer heeft betreden en individueel aan zijn herstel werkt.

"Op dit moment verlengen wij zijn contract niet", zegt technisch directeur Earnest Stewart volgens Voetbal International. "Dirk is belangrijk geweest voor AZ, heeft met deze club een beker gewonnen en stelt zich altijd op als een op-en-top professional. Daarom hebben wij hem aangeboden om zijn volledige revalidatie bij AZ af te ronden. Dat zal nog wel enige tijd duren. Wij vinden dat hij een aparte status heeft."

De 26-jarige Marcellis moet nog aan het bestuur van AZ laten weten of hij op het aanbod ingaat. Een nieuw avontuur ligt in het verschiet voor de speler, die tot dusver drie interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam zette.

Na vier seizoenen in het shirt van PSV besloot de in Horst geboren vleugelverdediger over te stappen naar AZ. Daar is hij aan zijn vierde seizoen bezig. Waar hij vorig seizoen nog 31 competitieduels speelde, maakte hij dit seizoen nog geen één opwachting in de hoofdmacht van zijn club.