Van Persie terug op groepstraining

heywoodu

Robin van Persie haalt waarschijnlijk de slotfase van het seizoen bij Manchester United. De aanvaller is teruggekeerd op de groepstraining. Op de eerste training onder leiding van interim-trainer Ryan Giggs stapte Van Persie het veld op om zich bij zijn ploeggenoten te voegen.

De spits van het Nederlands elftal liet zich in eigen land behandelen aan zijn knieklachten. Die liep hij eind april op in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München.

Het WK voetbal leek in gevaar te komen voor de aanvaller, maar zoals het er nu naar uitziet keert hij spoedig terug in Old Trafford. Het bestuur heeft goede hoop dat Van Persie nog voor het einde van het seizoen kan worden ingezet.

Naar verluidt was Van Persie niet blij met de werkwijze van David Moyes, die vorige week zijn biezen mocht pakken. De nadruk in de trainingen lag voornamelijk op rennen en tijdlopen. Van Persie was bang dat hij aan het einde van het seizoen overtraind zou raken, met een groter risico op blessures.

Dit seizoen kwam die angst redelijk tot uitdrukking in de statistieken. Van Persie, vorig seizoen topscorer in de Premier League, maakte dit seizoen elf doelpunten in 'slechts' achttien competitiewedstrijden voor Manchester United. Ook collectief gezien ging het United niet voor de wind. De club komt volgend seizoen niet uit in Europees verband.