Contractverlenging voor Azpilicueta

heywoodu

César Azpilicueta krijgt het volste vertrouwen van het bestuur van Chelsea. Hij krijgt een nieuw contract. Azpilicueta is bezig aan een uitstekend seizoen bij Chelsea. Door een blessure van Ashley Cole kon hij de geroutineerde verdediger definitief achter zich laten in de pikorde onder trainer José Mourinho. Het bestuur beloont hem daarvoor met een nieuwe verbintenis,die hem tot medio 2017 in Londen moet houden.

Mourinho is alvast op zoek naar versterkingen voor het komende seizoen. Vanwege de vele geruchten lijkt het erop dat Azpilicueta na de zomer niet als rechts-, maar als linksback uit de voeten komt bij Chelsea. Die positie bekleedde hij ook altijd in het shirt van Olympique Marseille.

Luke Shaw van Southampton, Filipe Luís van Atlético Madrid en Alberto Moreno van Sevilla zouden in beeld zijn als nieuwe versterkingen voor Chelsea. Zij moeten de zware concurrentiestrijd met Cole en Azpilicueta aangaan. Voor Ryan Bertrand, dit seizoen verhuurd aan Aston Villa, lijkt helemaal geen plaats meer.

Azpilicueta speelde dit seizoen al 41 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Chelsea. Het is zijn tweede seizoen in dienst van de Engelse topclub, die nog volop meedoet in de strijd om de landstitel én de Champions League. Komende week volgen er belangrijke wedstrijden tegen Liverpool en Atlético Madrid.