Mercedes sluit teamorders niet uit

Peterselieman

Het Formule 1-team Mercedes sluit niet uit dat er later dit seizoen teamorders uitgedeeld zullen worden. Vooralsnog laat de renstal uit Brackley de coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg vrijuit racen.

Waar dit toe kan leiden was in Bahrein goed te zien, want toen vocht het duo rondenlang een spannend duel uit waarbij soms nauwelijks ruimte tussen de auto's was. Wel kregen de coureurs toen op het hart gedrukt dat ze vooral de bolides heel over de finish moesten brengen. In de andere races konden de rijders door problemen niet met elkaar strijden.

Toto Wolff legt de situatie tegenover de BBC uit. "Bahrein was een op zich staande situatie in de zin dat we daar enorm competitief waren en een grote voorsprong op de rest hadden, en dat maakt het makkelijker om de jongens tegen elkaar te laten racen. Als je weet dat de nummer drie ver achter ligt, kan het immers geen kwaad, maar hoe kleiner onze voorsprong op de rest van het veld wordt, hoe meer we moeten opletten op en nadenken over hoe we onze jongens tegen elkaar laten racen."

In die situatie sluit Wolff het gebruik van teamorders niet uit. "Hoe dat precies gaat uitpakken, moeten we afwachten, maar de belangrijkste regel waarmee we Lewis en Nico op pad sturen blijft hetzelfde: de andere teams - en dus niet je teamgenoot - zijn vijand nummer één."