'Russische maffia achter moord op Ingrid Visser'

Redactie

De Russische maffia zat achter de moord op het Nederlandse volleybalstel Ingrid Visser en Lodewijk Severein in Spanje vorig jaar. Dat verklaarde verdachte Juan C. vrijdag in de rechtbank in Murcia, schrijft de Spaanse krant Laverdad. Een lid van de maffia, genaamd Danko, zou de moord op zijn geweten hebben. De rechter wil nu dat onderzocht wordt of deze Danko bestaat.

Nederlanders Visser en Severein werden in mei vorig jaar levenloos gevonden in een citroenboomgaard bij de plaats Murcia in het zuidoosten van Spanje . Ze waren daarvoor twee weken vermist geweest. Uit het autopsierapport bleek dat hun schedels met grof geweld zijn ingeslagen.

Op dit moment zitten drie verdachten vast voor de dubbele moord. Het gaat om de Spanjaard Juan C. en de Roemenen Valentin I. en Constantin S. De Spanjaard is de hoofdverdachte in de zaak. Hij zou de Roemenen hebben ingehuurd om de Nederlanders om te leggen wegens een zakelijk geschil. C. is manager geweest van de volleybalclub waar Visser in Murcia voor speelde.