Openingswedstrijd en finale EK 2016 in Parijs

Frank (franklop)

De openingswedstrijd en de finale van het EK 2016 in Frankrijk worden gespeeld in het Stade de France in Parijs. Dat meldt de UEFA vrijdag. De halve finales worden afgewerkt in Marseille in het Stade Vélodrome en in Lyon in het Stade de Lyon.

In het Stade de France, waar ruim 81 duizend mensen in kunnen, en het Stade Vélodrome worden ook kwartfinales afgewerkt. Daarnaast zijn de Stade Pierre Mauroy in Lille en het Stade de Bordeaux gastheren van kwartfinales. Verder organiseren Lens, Saint-Étienne, Toulouse, Nice en het Parc des Princes in Parijs wedstrijden.

Frankrijk, als gastheer al zeker van deelname, speelt zijn groepsduels in het Stade de France, Bordeaux en Toulouse. Het Stade de France in Saint-Denis, een voorstad van Parijs, was eerder gastheer van de WK-finale van 1998, gewonnen door Frankrijk. Nederland heeft slechte herinneringen aan het stadion. De Fransen versloegen Oranje er begin maart met 2-0.

Op het EK 2016 zijn voor het eerst 24 in plaats van zestien landen actief. De wedstrijden worden gespeeld om 15.00, 18.00 en 21.00 uur.