[Upd] Braakman/Van der Vlist nipt onderuit tegen topduo

heywoodu

Tijdens het Fuzhou Open in China hebben beide Nederlandse duo's bij de vrouwen hun laatste groepswedstrijd in winst om kunnen zetten. Voor Madelein Meppelink en Marleen van Iersel was dat niet noodzakelijk om door te gaan, maar wel om de groep te winnen. Rimke Braakman en Jantine van der Vlist verzekerden zich van een plek in de knock-outfase.

Meppelink en Van Iersel wonnen in drie sets van de Russinnen Ukolova/Prokopeva (10), 23-21, 14-21, 15-13. Door de derde zege uit drie wedstrijden is het als zevende geplaatste Nederlandse koppel al verzekerd van een plek bij de laatste zestien. Die wedstrijden zullen zaterdag gespeeld worden en dus hebben de twee verder een vrije dag.

Voor Braakman en Van der Vlist was het na twee nederlagen erop of eronder. Tegen Schützenhöfer/Plesiutschnig begonnen ze erg stroef, de eerste set ging met 14-21 naar de Oostenrijkers, maar daarna liep het beter. Met 21-14 en 15-8 was de klus alsnog snel geklaard. 

De zogenaamde tussenronde zal een lastige klus worden voor Braakman/Van der Vlist. Ze moeten het opnemen tegen Talita Antunes en Taiana Lima uit Brazilië, de winnaressen van de World Tour van vorig jaar. Als ze er vrijdag in slagen het topduo te verslaan moeten ze het opnemen tegen Meppelink en Van Iersel in de achtste finale.

Update 12.20

Braakman en Van der Vlist zijn er net niet in geslaagd voor een flinke stunt te zorgen. Ze boden de Braziliaanse dames goed partij, maar moesten toch het hoofd buigen. In de eerste set liep het nog wat stroef, die ging dan ook met 15-21 naar Talita/Lima. In de tweede set ging het een stuk beter. Pas op 18-18 moesten de Nederlandse vrouwen zich door een paar slordige punten bijna gewonnen geven, maar van 18-20 wisten ze terug te komen tot 21-20. Met 23-21 wisten ze de set uiteindelijk te pakken.

Het verzet van Braakman en Van der Vlist leek daarna plotseling gebroken te zijn. In de derde en beslissende set kwamen ze echter opnieuw terug en dankzij een mooi punt werd het 10-10. Volgens de Braziliaanse vrouwen was de bal echter uit, maar ondanks hevige protesten van Taiana Lima bleef het punt bij Nederland. Daarna was het helaas wel gedaan. Nog één punt ging naar Nederlandse zijde, maar met 11-15 beslisten Talita en Lima de wedstrijd.