Succesvolle Pasen voor dagattracties

Redactie

Dierentuinen, attractieparken en musea hebben een succesvol paasweekend achter de rug. Dat meldt de vereniging van attractieparken Club van Elf maandag. De bezoekersaantallen lagen maar liefst tussen de vijftig en honderdtachtig procent hoger dan vorig jaar.

De forse stijging ten opzichte van 2013 heeft te maken met het mooie lenteweer. Pasen viel vorig jaar vroeg en doordat het ook nog eens koud was, lieten veel mensen het dat weekend afweten. Dat was dit jaar anders.

Er kwamen vooral veel bezoekers op vernieuwde attracties af zoals de Magische Vallei in Toverland, de Chocolate Factory in Slagharen, de Easter Party bij de Heineken Experience, de Ride Xpress: Platform 13 in Walibi en de voetbalattractie Zo groot is Holland in Madurodam.

Ook het vernieuwde Berenbos van Ouwehands Dierenpark in Rhenen en de theatervoorstelling Schatten van de Zee in het Dolfinarium trokken veel publiek. De Club van Elf spreekt van een succesvol begin van het seizoen. Veel dagattracties openen traditiegetrouw met Pasen voor het eerst de deuren.