Ajax-fans noemen controle een 'lachertje'

Mexicanobakker

Een grote groep Ajax-fans is zondag voor vertrek naar De Kuip amper gefouilleerd door stewards. Dat zeggen andere supporters van de club. Voor de bekerfinale tegen PEC Zwolle gold een buscombi, waardoor Ajax-fans vanaf de Amsterdam ArenA met bussen naar Rotterdam moesten. Volgens enkele supporters ontstond er bij het instappen chaos bij de controles, meldt de NOS.

Een ooggetuige beweert dat hij zeker vijftig Ajacieden over hekken heeft zien klimmen, waardoor er meer mensen in de bussen kwamen dan dat er tickets waren verkocht.

"Er werd geschreeuwd en gejoeld vanuit de massa wachtenden en toen sloeg de paniek toe bij de stewards", vertelt een supporter. "Het bovenlichaam werd even betast en er werd even in rugzakken gekeken. Meer niet. Zo kon de rij sneller doorstromen." Een andere fan stond later in De Kuip in de rij voor het vak waaruit later vuurwerk gegooid werd. "Naast me zag ik iemand zakjes speed in haar schoenen stoppen. Dat fouilleren daar was helemaal een lachertje."

Rondom de bekerfinale werden in totaal 33 supporters van zowel Ajax als PEC Zwolle aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten.