[Fed Cup] Tsjechië en Duitsland met één voet in finale

heywoodu

De tennissters van Tsjechië en Duitsland zijn dicht bij de finale van de Fed Cup. Tsjechië won in Ostrava de eerste twee enkelspelen van Italië en leidt na een dag met 2-0. Duitsland was in Brisbane twee keer te sterk voor gastland Australië en dus heeft ook dat land een 2-0 voorsprong. Zondag volgen de ontknopingen.

In Ostrava was het Lucie Safarova die het publiek de eerste keer liet juichen. Met 6-4 en 6-1 was ze Sara Errani de baas. Petra Kvitova klopte vervolgens Camila Giorgi met 6-4 en 6-2. Italië is de titelverdediger, Tsjechië won de twee jaar ervoor het landentoernooi.

Samantha Stosur kon in Brisbane de verwachtingen van het thuispubliek niet waarmaken. De Australische kopvrouw ging met 1-6 en 6-7 (7) onderuit tegen Andrea Petkovic. Angelique Kerber verdubbelde vervolgens de marge voor de Duitse vrouwen door Casey Dellacqua de maat te nemen: 6-1 en 6-0.

Duitsland won de Fed Cup twee keer, maar deed dat sinds 1992 niet meer. Dat was ook gelijk de laatste keer dat het land de eindstrijd bereikte. Australië stond een jaar later voor het laatst in de finale. De zeven Australische overwinningen in de Fed Cup werden allemaal tussen 1964 en 1974 geboekt.