[Fed Cup] Rus verliest openingspartij

Boris (borisz)

Arantxa Rus (WTA-154) heeft de openingswedstrijd van de Fed Cup-ontmoeting tussen Nederland en Japan verloren. Kurumi Nara (WTA-43) was met 7-5, 2-6 en 6-1 te sterk. Kiki Bertens (WTA-130) zal de stand gelijk moeten trekken. Zij speelt vanmdidag tegen Misaki Doi (WTA-99).

Rus begon de partij goed, maar verzuimde op 2-0 de voorsprong te vergroten. Rus kwam uiteindelijk 5-3 voor, maar wist toch niet de eerste de eerste set naar zich toe te trekken. Nara kwam gedurende de set beter in haar spel. Ze had een eerste service percentage van 86% en sloeg zeven ongedwongen fouten tegenover twintig fouten van Rus. 

De tweede set begon zoals de eerste met het verschil dat Rus het ditmaal wel lukte om door te drukken. De tweede set ging met 6-2 naar de geboren Delftse. In de derde set liep Nara uit naar een 0-3 voorsprong. Die klap kwam Rus niet meer te boven. Na nog een break serveerde de Japanse de wedstrijd gemakkelijk uit.

De play-off tussen Nederland en Japan gaat over vijf wedstrijden. Het land drie wedstrijden weet te winnen, mag volgend jaar uitkomen in de tweede wereldgroep.