[EHCCC] Den Bosch ook zeker van halve eindstrijd

Boris (borisz)

Na Amsterdam hebben ook de hockeyvrouwen van Den Bosch zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de EHCCC. Voor eigen publiek versloeg de ploeg van coach Raoul Ehren het Ierse Railway Union met 7-0. In de halve eindstrijd wacht zondag om 17.00 uur het Spaanse Real Sociedad de Futbal.

Den Bosch, dat maar één corner in het duel kreeg, liet zich vanaf het eerste fluitsignaal meteen horen. De wedstrijd was nog geen twintig seconden oud of de brilstand werd door Lidewij Welten van het scorebord gehaald: 1-0. Zestig tellen later was de marge al verdubbeld door Vera Vorstenbosch. Vervolgens werd het iets rustiger rondom het Ierse doel en hadden de gasten zelfs een paar dotten van kansen, maar de Ieren verzaakten te scoren. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart was Den Bosch wederom trefzeker, maar in het tweede kwart haperde de doelpuntenmachine.

Na rust viel er dan eindelijk weer wat te juichen voor het Bossche publiek. Maartje Krekelaar schreef de 4-0 op haar naam. In de 51ste minuut kwam ook Marloes Keetels op het doelpuntenmakerslijstje te staan. Ze promoveerde de voorzet van Vorstenbosch, die werd gemist door Emilie Mol, tot een doelpunt.

Welten liet zich weer in het laatste kwart horen. De international dolde op prachtige wijze de Ierse verdediging en gaf vervolgens voor op Frederique Matla, die de bal binnentikte: 6-0. Vijf minuten voor tijd kreeg Den Bosch haar eerste corner van het duel, nadat de bal wat ongelukkig op een Ierse voet kwam. Na een scrimmage voor het doel, gaf Emilie Mol het laatste zetje: 7-0.