Inval bij polygame sekte in Texas

Redactie

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Texas hebben donderdag een inval gedaan bij de boerderij van een sekte die aan polygamie doet. Een rechter had toestemming gegeven voor de inval. Het vermoeden bestaat dat leiders van de kerkgemeenschap de grond waarop de ranch is gebouwd in 2003 hebben gekocht met omgerekend bijna achthonderdduizend euro aan witgewassen geld.

Zes jaar geleden werden honderden kinderen weggehaald bij de Fundamentalische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen wegens verdenkingen van kindermisbruik. De leider van de sekte, Warren Jeffs, zit een levenslange celstraf uit wegens seksueel misbruik van minderjarigen.

Op de Snakkend Naar Zion Ranch woonden nog maar acht volwassenen. Zij stemden er donderdag na gesprekken met de politie mee in de boerderij te verlaten. De agenten hebben de sekteleden geholpen hun spullen te pakken en een inventaris op te stellen.

De leden van de Fundamentalische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen geloven dat voor polygamisten een speciale plek in de hemel is weggelegd. Jeffs is in de ogen van zijn volgelingen Gods boodschapper op aarde.

De ranch werd in 2008 ook binnengevallen, omdat er veelwijverij zou worden beoefend en minderjarige meisje zouden worden gedwongen te trouwen. Jeffs en een tiental andere mannen werden uiteindelijk schuldig bevonden en veroordeeld voor seksueel misbruik en bigamie. Tijdens Jeffs' proces werd dna-onderzoek aangevoerd waaruit bleek dat de sekteleider een kind had verwerkt bij een 15-jarig meisje. Ook werden geluidsopnames afgespeeld waarop te horen was hoe Jeffs jonge meisjes uitlegde hoe ze hem, en daarmee God, seksueel moeten bevredigen.