Toornstra: "Verrast door besluit Wouters"

heywoodu

Jan Wouters neemt na dit seizoen afscheid van FC Utrecht. Aanvoerder Jens Toornstra zag de beslissing van de oefenmeester niet aankomen. Wouters (53) verlaat FC Utrecht na vijf jaar. De voormalig Europees kampioen met Oranje ging in 2009 aan de de slag in de Domstad.

Wouters was in het verleden assistent van Ton du Chatinier en Erwin Koeman. In oktober 2011 werd hij naar voren geschoven als nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Na drie seizoenen is Wouters toe aan een nieuwe uitdaging.

De spelersgroep werd donderdag geïnformeerd door de vertrekkende trainer. "Voor de training werden we met z'n allen bij elkaar geroepen. Op dat moment wisten we nog van niets", zegt Toornstra tegen Voetbal International. "De trainer gaf aan dat hij na dit seizoen vertrekt. Dat kwam voor ons als een verrassing, omdat de verstandhouding goed is geweest."

FC Utrecht is sinds vorige week zondag verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie. De Domstedelingen wonnen van Heracles Almelo (2-1) en kunnen het vizier op volgend seizoen richten. De huidige nummer elf op de ranglijst speelt deze jaargang nog tegen sc Heerenveen (uit) en Vitesse (thuis).

Toornstra hoopt samen met zijn teamgenoten het huidige seizoen op een mooie manier af te sluiten, ook voor Wouters, die vorig seizoen met FC Utrecht nog de play-offs voor Europees voetbal wist te bereiken. "Wouters verdient het door de voordeur te vertrekken", vindt Toornstra, sinds januari vorig jaar in dienst van FC Utrecht.