Moisander: "Voordeel dat we nog geen kampioen zijn"

heywoodu

Niklas Moisander is zondag weer inzetbaar voor Ajax in de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De Finse verdediger kan een prijs pakken tegen zijn oude club. "De knie voelt goed", zei Moisander donderdag op de persconferentie in Zeist. "Ik verwacht zondag te kunnen spelen. Voor ons allemaal is het een mooi moment. Ajax is de laatste jaren niet vaak in de bekerfinale gekomen. De wedstrijd leeft in de spelersgroep enorm."

"Ik denk dat het een voordeel is dat we nog geen kampioen zijn geworden, dan kunnen we ons helemaal op deze wedstrijd richten", gaat Moisander verder. "Voor mij persoonlijk is dat mooi. Die twee jaar bij Zwolle waren heel belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daarom heeft Zwolle een mooi plekje in mijn hart. Maar ik wil de beker heel graag winnen, dan maakt het niet uit wie de tegenstander is."

Namens PEC Zwolle was Bram van Polen aanwezig bij de persconferentie. De verdediger wordt samen met zijn ploeg gesteund door 15.000 supporters. "Je merkt het aan alles", zegt Van Polen. "Dat is de laatste weken al aan de gang. Dit is uniek voor Zwolle. Het is lekker dat we de competitie nu kunnen laten rusten en alles op de bekerfinale kunnen richten."

"Wij hebben allemaal het gevoel dat het écht mogelijk is. Twee jaar geleden hebben we al een kampioensfeestje meegemaakt (titel in Jupiler League, red.). Je weet ongeveer wat je te wachten staat. Maar als wij de KNVB beker mee naar huis nemen, zal het nog wel wat gekker worden."