Huntelaar wil pas na WK praten over contractverlenging

heywoodu

Klaas-Jan Huntelaar en Schalke 04: het is een gelukkig huwelijk. Voorlopig weigert de Nederlandse aanvaller zich echter voor de lange termijn aan de Duitsers te binden. Huntelaar staat nog tot de zomer van 2015 onder contract in Gelsenkirchen en als het aan Schalke ligt komen daar snel nog enkele jaren bij. Voorlopig houdt de aanvoerder van Die Königsblauen de boot echter af.

De voormalige aanvaller van PSV, De Graafschap, AGOVV, sc Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan wil pas na afloop van het WK praten over zijn toekomst. Contractonderhandelingen hebben vóór die tijd dan ook geen zin, betoogt hij.

"Ik voel me goed bij Schalke, maar ik weet niet wat er staat te gebeuren", zo citeert Bild de 30-jarige spits. "We moeten dit seizoen eerst iets bereiken, voordat we over de toekomst kunnen praten. En dat zal pas na het WK zijn."

Met nog vier wedstrijden voor de boeg bezet Schalke de derde plaats op de ranglijst. Nummer twee Borussia Dortmund verdedigt een voorsprong van drie punten ten opzichte van Huntelaar en consorten. "We proberen de laatste vier wedstrijden te winnen en ten koste van Dortmund als tweede te eindigen", aldus Huntelaar.

Huntelaar werd dit seizoen veelvuldig geplaagd door blessureleed. Ondanks alle kwetsuren kwam de Oranje-international tijdens vijftien Bundesliga-duels in actie. Daarin produceerde hij elf doelpunten.